Wat is je vraag?

Vind hier het antwoord

Wat is Parkeergemak?

Parkeergemak is een gratis alles-in-1 parkeerapp. Navigeer eenvoudig naar je eindbestemming en start je parkeeractie met je mobiel. Geen kaartjes, geen cash. Zorgeloos parkeren en eenvoudig achteraf betalen. Ook spaar je eenvoudig voor gratis extra parkeertegoed. Parkeren was nog nooit zo leuk. En makkelijk.

Waar kan ik parkeren?

Check de laatste status op de pagina locaties.

Wat kost Parkeergemak?

Het downloaden van de app en het inschrijven is gratis. Om te verifiëren of jouw ingevoerde bankgegevens juist zijn en het activeren van de automatische incasso wordt € 0,01 in rekening gebracht door de betaalprovider. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, betaal je een klein bedrag per parkeeractie, of een vast laag bedrag per maand. Daarnaast betaal je natuurlijk altijd je parkeerminuten, voor het in betreffende parkeerzone geldende parkeertarief.

Hoe werkt de vriendenbonus? Hoe kan ik sparen voor gratis parkeren?

Via de app kun je familie, vrienden en kennissen uitnodigen om de app ook te proberen. Heeft jouw vriend daarna de app gedownload én de uitnodigingscode ingevoerd? Dan ontvang jij na zijn/haar eerste parkeeractie € 1,- gratis parkeertegoed. Jouw vriend krijgt ook direct € 1,- cadeau. Dus nodig zoveel vrienden uit als je wilt én spaar voor gratis parkeertegoed. Binnenkort starten we met speciale acties waarbij je kan sparen voor parkeertegoed. We houden je graag op de hoogte.

Hoe lang kan ik maximaal parkeren?

Dat is afhankelijk van de parkeerplaats of zone waar je auto geparkeerd staat. Check altijd even de parkeerregels en tijden op locatie, voordat je parkeert.

Kan ik ook zakelijk mobiel parkeren met Parkeergemak?

Jazeker. Je ontvangt maandelijks een factuur, betaling geschiedt achteraf via automatische incasso. Ook handig: je kunt met dezelfde auto eenvoudig zakelijke en privé parkeeracties van elkaar scheiden.

Hoe betaal ik voor het parkeren?

Je krijgt daarvoor vanzelf een factuur aan het begin van de maand. Het betalen gaat via een automatische incasso.

Hoe start en stop ik parkeeracties?

Zorg altijd voor een actieve internetverbinding. Open parkeergemak op je mobiel. Kies het parkeerzone(nummer) waar de auto geparkeerd staat door op de blauwe ‘P’ te drukken. Druk op start en controleer of het nummer op de automaat op straat hetzelfde is als in de app. Kies daarna je kenteken in de app en je parkeeractie is gestart. Om de parkeeractie te stoppen, open je de app en druk op stoppen.

Wat gebeurt er als ik een parkeeractie niet stop of vergeet te stoppen?

Elke parkeeractie wordt na 24 uur automatisch afgebroken. Maar om niet te veel te betalen is het handig om via een SMS herinnert te worden aan een lopende/ actieve parkeeractie. Kies hiervoor de optie ‘instellingen’ in het menu. Je kunt ook het einde van je parkeertijd instellen nadat je een parkeeractie hebt gestart. Dit doe je via de timer/ auto stop functie.

Hoe weet de parkeercontroleur of scanauto dat ik betaald aan het parkeren ben?

Zodra je de parkeeractie start, komt je kenteken in een centrale parkeerdatabase. Aan de hand daarvan ziet de parkeercontroleur dat je betaald aan het parkeren bent. Boetevrij parkeren, zo lang als je wilt.*

*Uiteraard wel met inachtneming van de in betreffende zone geldende parkeerregels & -tijden.

Wat als ik toch een boete heb gekregen?

Controleer eenvoudig je parkeergeschiedenis in je app. Wij kunnen dit ook terugzien in onze systemen of jouw parkeeractie juist is geregistreerd. Heb je gewoon betaald geparkeerd? Dien dan binnen 4 weken een bezwaarschrift in bij betreffende gemeente. Volg hiervoor de procedure die op de bon of naheffing staat.

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.